Kenia projecten deel 2
Blijf op de hoogte en volg Lulof
19 September 2012 | Kenia, Nairobi
We vertrekken rond de klok van twee uur uit Assen.
Bart, Dirk, Ricardo en Annelies hebben ons weg gebracht.
Flink gasgeven op de duitse autobaan en zo zijn we om kwart over zes in Frankfurt.
Daar hebben we als afscheid met elkaar pizza gegeten.
Na de pizza zijn onze wegbrengers naar Assen terug gekeerd.
Wij zijn zo langzamerhand naar de incheck balie gegaan, het was even zoeken in Flughafen Frankfurt maar uit eindelijk op tijd gevonden.
Voor Hendri, Andries en Jerry was het de eerste keer vliegen dus best wel spannend.
Twee hadden rustgevende medicatie maar niet gebruikt.
Met enige vertraging gingen we eerst naar Addis Abeba of ook wel de hoofdstad van Ethiopie. Daar aangekomen wisten we dat we ons enige tijd op vliegveld moesten vermaken, want de reis naar Mombassa zou ’s avonds vertrekken om 22.05 uur.
Eerst maar even wat eten en drinken en wat proberen te slapen. We hebben nog geprobeerd om in Addis Abeba te kijken maar dat was niet handig want daar heb je een visum voor nodig en dat kost 40 euro. Gelukkig hadden we Johan bij ons en hij kwam met iemand in gesprek en die wees hem op de mogelijkheid om het luxe restaurant te gebruiken “for free”. Daar hebben we handig gebruik van gemaakt, met name Johan!
Bovendien kwamen we er achter dat we door hadden kunnen vliegen en niet hadden hoeven wachten. Waar we deze info hadden moeten vinden of moeten krijgen is ons nu nog een raadsel. Uit eindelijk zaten we om half twaalf in de nacht in het vliegtuig naar Mombassa. In de lucht lijkt het er verdacht veel op dat het vliegtuig richting Nairobie gaat. En inderdaad het vliegtuig maakt een tussenlanding in Nairobie. Al met al staan we om 04.30 uur op het vliegveld in Mombassa. Nog even visum kopen en dan snel naar Msambweni. Ware het niet dat Johan zich niet geheel lekker voelde en door de medische dienst werd opgepikt. Weer wachten en wachten tot het duidelijk werd dat hij niet direkt mee kon. Lulof was al eerder in Kenia geweest dus hij bleef achter bij Johan en de rest vertrok naar Pieter in Msambweni.
Lulof had voor de zekerheid een boek mee genomen maar daar niet veel in kunnen lezen.
De verpleegster bleek in haar vrije tijd ook nog eens pastor te zijn. Ze heeft me les gegeven en een aantal teksten voor gelezen en daar moest ik maar eens over nadenken.
Twee uurtjes verder was Johan redelijk hersteld en kon de reis hervatten. Eerst met de taxi naar het centrum, vervolgens met de tuktuk naar de Ferry en ten slotte met de Matatu naar Msambweni. Op de pikkie pikkie na hebben we het hele vervoers scenario van Kenia gehad. Toch gauw een kilometer of 80, tegen een kostprijs van 400 shilling de man. Omgerekend 4 euro per persoon.
Aangekomen eerst alle bekenden groeten, Pieter natuurlijk, Rose, Anthony, Naseri, Peter, de metselaar en zijn assistent. Eerst even wat eten en voor Lulof stond er een suprise.
Een mooie brief van Pieter en de eerste 4 tomaten, prachtige exemplaren en goed van smaak.
In de middag naar de shamba gereden daar hebben we Omar, Kasim en Sheman weer ontmoet.
De tomaten staan er prachtig bij en dat is goed om te zien. En drie jongens hebben vliegervaring opgedaan. Hendri en Jerry vinden het prima om te vliegen maar Andries vindt het geen succes en het is niet zijn ding.
19 September 2012 - 22:27
Cor Jacobi:
Hey die lulof, Weer op pad. Ik ben benieuwd wat je weer gaat beleven . Ik blijf je volgen. Ik had al van Ina begrepen. dat je het daar prima naar je zin had. Veel succes daar en ik blijf je volgen. Groet Cor -
19 September 2012 - 22:28
Hetty:
hallo allemaal,
fijn om wat van jullie te horen.
En die tomaten zie er ja prachtig uit leuk.
veel werk plezier daar nog.
we horen wel weer.
groetjes de brinkies -
20 September 2012 - 10:32
Anno:
Leuk dat jullie gelijk weer begonnen zijn met het reisverslag en de foto's... Hoop, voor jullie, dat er in de komende reisverslagen geen medische rompslomp meer voorkomt......
groet
Anno -
20 September 2012 - 17:49
Martijn:
Hey harde werkens.
Hebben jullie het een beetje naar julie zin in het prachtige kenia ik kon er helaas niet bij zijn ik had er ook graagweer bij geweest.
Lulof ik las dat er een mooie en lekkere verasing was voor jou.?
Pieter hoe gaat het met joun oude wonden van de vorige keer toen ik mee was die van mij gaan aardig goed en mooi over.
Pim hoe is het met de mooie damens daaro ik zag al weer paar foto's op fb staan volgens mij ben jij langzamerhand aan het emigreren naar kenia.
jongens zet hem op tot 15 december en ja ik blijf jullie volgen.
Groet
Martijn -
23 September 2012 - 12:18
Rineke:
Moi Lu,
Goed om te lezen dat je ook deze keer na een erg lange reis weer veilig in Kenia bent aangekomen.
Sterkte met het verbouwen en plukken van de tomaten en de andere gewassen.
Geniet van de zon en het leven in Kenia maar vergeet ondertussen ons allemaal hier in ons kikkerlandje niet. -
24 September 2012 - 20:34
Nes En Diet:
Hallo Lulof,een hartelijke groet uit Vlaardingen,prachtiig werk wat jij doet zover weg,Nes en Diet, je kent ze nog wel? -
26 September 2012 - 08:08
Rifca:
hallo harde werkers allemaal.
wat een super project...
ziet er echt geweldig uit.
ik zal jullie blijven volgen op waar ben jij.nu.
ik wens jullie harde werkdagen en heeel veel ervaring toe..
liefs Rifca -
28 September 2012 - 21:52
Carla Mennes:
Wij zijn vrienden van de fam. Niemeijer en vind het fijn om Hendri zijn ervaringen te lezen. Maar ook van de rest van de groep! Hoop dat jullie een fijne tijd daar beleven . Leuk dat het op zo'n site geplaatst wordt zodat iedereen op de hoogte blijft. De groeten aan iedereen en veel succes. Groeten fam. Mennes -
30 September 2012 - 08:00
Sieger:
hee toppers,
Enorm veel succes en plezier gewenst in Kenia.
Groet Sieger -
01 Oktober 2012 - 20:36
Damster:
Hello Toppers,
Zo...... wat fijn dat ik weer kan genieten van jullie verhalen en foto's!
Hoe is het aan de overkant? Zo te zien heerlijk warm en de boy's veilig aangekomen met het vliegtuig hahaha. Wat een toppers ook he!
Nou dat wordt elke dag tomaten eten pfffffff wat veel hhahaha, ziet er goed uit.
Als jullie Nederland missen........ zal ik ff wat nieuws vertellen..... kachels branden weer, sokken en laarzen aan is een must, winterjassen zijn weer uit de kast getrokken en Andries de benzine kost al 1.84 euro. Dus als jullie voor 4 euro 80 km vervoerd kunnen worden, geniet er dan nog maar ff van.
Werkse allemaal!
Groeten,
uut Grunn -
22 Oktober 2012 - 17:05
Jannie En Hendrik:
Wij willen van uit drenthe Hendri daar nog veel succes wensen.
Het reisverslag was ook mooi en wij zijn blij dat Hendri het prettig heeft gevonden om te vliegen.
Groet vanuit Peize
24 Oktober 2012 - 13:05
Bor:
Moi Lulof,
Hoe je daar nu terecht komt en wat je allemaal uitvreet hoop ik ik van jezelf te horen tijdens een etentje mocht dat er hopelijk nog van komen. Je bent wel een mazzelkont dat je zoiets kunt doen maar wat mij betreft heb je dit dik verdient. Hoop wel dat er gewerkt wordt met protocollen ( geintje).
Wens je heel erg veel plezier daar en ik hoop je nog een keer te zien voordat je helemaal uit dit landje verdwijnt.
Groetjes Bor