Terug van Kenia
Door: keniatuinbouw
Blijf op de hoogte en volg Lulof
16 Juli 2012 | Kenia, Nairobi
De laatste dagen hebben in het teken gestaan van afscheid nemen. De zondag hebben we gebruikt om afscheid te nemen van de mensen die we hebben leren kennen in Kenia, onder het genot van een drankje en een danspartijtje.
De dinsdag hebben we afscheid genomen van de mannen van de shamba en de mannen van het huis.
Pieter Kiparra begon als eerste met zijn speech. Kiparra is Swahili voor kaalgeschoren, dan weet iedereen over wie ik het heb. Pieter bedankt iedereen persoonlijk voor zijn inzet, de mannen van de shamba Kasiem en Omar, de mannen van het huis Anthony, Naseri en Peter.
En last but not least Johan, Pim en Martijn.
Alle mannen aan tafel hebben een dank woord uitgesproken. Johan was ziek en lag op bed maar Pim heeft iedereen persoonlijk bedankt met zijn toespraak.
Martijn deed het helemaal in stijl, hij vindt dat een toespraak staande moet worden gehouden en voegde de daad bij het woord.
Omar voerde het woord namens de mannen van de shamba en de mannen van het huis deden dit ieder op hun eigen manier.
Carolien heeft de laatste week in het mannengezin vertoefd en heeft zich veilloos weten aan te passen. Dit alles vond plaats onder haar toeziend oog en zij is de gene die dit fotografisch heeft vast gelegd. Carolien zul je tegen komen in de laatste foto's. Carolien is de gene die het contact met Pieter en het NCRV programma heeft gelegd. Wij hopen dat het programma in een later stadium als nog komen om opname's te maken. Kenia is een prachtig land met aardige en vriendelijke mensen.
Tot slot spreek ik namens iedereen als ik zeg dat wij een fantastische tijd hebben gehad. Martijn, Pim en Johan zijn van plan als het aan hun ligt om zeker terug te komen. Martijn kan trots zijn dat het hem gelukt is om zeker 20 kilo af te vallen. Johan en Pim kunnen trots zijn op het feit dat het hun gelukt is om aan de slag te gaan met persoonlijke problemen. Tot slot kunnen we trots zijn als team om de grote prestatie die we hebben neer gezet. 4000 vierkante meter grond los gespit, onkruidverwijdert en daarna ingezaait en vol gepoot.
Bekijk de laatste foto's van ons project in Kenia, waarin we in de laaste dagen leuke dingen hebben gezien en beleeft.
16 Juli 2012 - 18:03
Cor Jacobi:
Hallo Harde werkers. Wat een prachtig avontuur hebben jullie mee gemaakt en wat een mooi resultaat hebben jullie bereikt met het plaatsen van een paar prachtige kassen om tomaten te kweken.
Ik heb genoten van jullie reisverslagen en van de prachtige foto's. Lulof ik kijk nu al uit naar ons traditioneel etentje aan het eind van het jaar om je verhalen aan te horen.. Groet Cor -
18 Juli 2012 - 09:54
Joan:
Hey Mannen,
Ik heb genoten van jullie verhalen en foto's, maar wat het belangrijkste is dat jullie aan je zelf hebben gewerkt en iets fantastisch hebben neergezet in Kenia en hoe en met welk resultaat! Ben super trots op jullie mannen!
Groeten uut Grunn