medisch centrum west
Door: keniatuinbouw
Blijf op de hoogte en volg Lulof
10 Juni 2012 | Kenia, Msambweni
Het heeft even geduurd wat betreft nieuwe info, lees het volgende en je weet waarom.
De volgers van de site zullen denken wat is dit nu weer? Ga er even rustig voor zitten want ik denk dat het een verhaal gaat worden.
Pieter en Lulof liepen beide rond met gewonde voeten en benen, laat ik zeggen vervelende wondjes, niet heel groot maar wel van die etterende wondjes.
Misschien voel je het al wel aan komen, bij mannen ontstaat er op zo’n moment het gevoel wie is er nu het ergst aan toe. Pieter had een wond aan zijn voet en Lulof had toch zeker 15 wonden verspreid over zijn voeten en benen. En dan tel ik de samengestelde wonden nog voor een. In dit geval is er spraken van een 1-0 stand voor Lulof. We hebben er zeker 2 weken mee rond gelopen, zonder al te veel klachten , behalve dat de wondjes een heerlijke pleisterplaats was voor vliegen.
Na de wonden nog een dag aangekeken te hebben leek het ons wijs om even langs de dokter te gaan. Pieter en Lulof bij de dokter langs, bij Pieter keek de arts wat ongemakkelijk en gaf aan dat er een ontstekking zat bij de wond. Bij Lulof was de dokter direct duidelijk staffylokokken. Dit kwam mij niet vreemd voor. Niet een duidelijke uitslag wie er erger aan toe was, laten we zeggen 1½. – ½. Lulof heeft de dokter om 4 weken rust gevraagd, Pieter adviseerde gewoon door werken. Aangezien Pieter betaalde was de dokter snel om, vooral veel beweging was zijn devies.
Pieter en Lulof beide aan de anti-biotica, dit wijzigt niets aan de stand.
Na twee dagen moest er verbetering zijn, anders terug komen. Pieter zet een tandje bij en wil de volgende dag terug naar de dokter want heeft erg veel last van zijn voet.
Dit heeft hij flink moeten bezuren, dokter: “ you need two injections” Pieter: “no I need medicines” dokter: “You get injection, one in the vain and one in the bottom”
Pieter: “I hate injection” Dokter: “Yes, so”. De dokter verontschuldigt zich voor het feit dat hij geen licht heeft. Aangezien Lulof een mobiel met licht heeft biedt dit uitkomst. Pieter moet van zijn hand een vuist maken, de dokter zoekt de dikke ader in de elleboog. De dokter ziet helaas een dunne ader op de arm. Ik zie het al fout gaan en ja hoor de dokter kiest de dunne ader. Pieter spant zijn vuist en de dokter probeert de naald in de ader te krijgen. Dit lukt niet goed, de dokter zegt dat Pieter zijn arm meer recht moet doen. Het enige wat Pieter uit kan brengen is Ahhhh Ahhhh Ahhhhh. Lulof slaat dit tafereel gaande en heeft te doen met Pieter. Pieter geeft aan het niet te meer houden en duizelig wordt. Dit had hij beter niet kunnen doen, want Lulof krijgt dezelfde tinteling in zijn hoofd.
Pieter bijna plat in de praktijkkamer en Lulof bijna plat in de wachtruimte, mooi stel bij elkaar! Eerlijk is eerlijk 2 injecties voor Pieter waarvan een in een dunne ader zijn wel 2 punten waard 1½. –2 ½. Lulof zijn wonden knappen al aardig op en met Pieter zijn voet wil het niet echt vlotten en Pieter moet wederom 2 injecties. Het gaat nu wel snel met de voorsprong van Pieter 1½. –4 ½.
S’avonds zitten Pieter en ik de heftige medische aandoeningen te evalueren. Wie stapt er binnen? Het is Susan een buurvrouw van Pieter enige huizen verder op. Er moet even vermeld worden dat Susan een echte Keniaanse is, Kenianen hebben de neiging om dingen te herhalen. Sommige mensen verstaan hun vak uitermate goed, deze Susan is er zo’n een. Ik zal een klein stukje geven van de voorstelling van deze dame. “Hallo Pieter hoe is het met je? Oh het is niet goed met je been. Pieter waarom loop je niet op krukken.
Ik heb nog krukken waarvan ik een heb uitgeleend, want ik ben zelf aan mijn voet geopereerd en heb twee maanden in het ziekenhuis gelegen. Dus je kunt die kruk gebruiken die ik nodig had toen ik mijn voet had gebroken. Daar heb ik toen 2 maanden mee in het ziekenhuis gelegen. Zo hoe is het nu met je? Ik breng je de kruk wel even morgenvroeg. Want die kruk die had ik namelijk toen ik 2 maanden in het ziekehuis had gelegen. Ze hebben toen een pin in mijn voet gezet, die zit er nog in. En het heeft wel 2 maanden geduurd voor ik uit het ziekenhuis was. En daarna heb ik op krukken gelopen, die kruk kun jij nu goed gebruiken. Want die krukken heb ik gehouden na ik was geopereerd aan mijn voet, het heeft wel 2 maand geduurd voor………… pffffffffff.
Pieter heeft nog geprobeerd om Susan naar mijn wonden te laten kijken, je snapt natuurlijk dat dit niet is gelukt, want deze mevrouw heeft zelf met haar enkel in het ziekenhuis gelegen en dit heeft 2 maanden geduurt.
Weer een punt voor Pieter 1½. –5 ½.
Inmiddels is het vrijdag en Pieter is er nog steeds op een vreselijke manier aan toe.
Pieter ziet dan ook geen andere mogelijkheid meer als het inhuren van een persoonlijk verpleegkundige. De stand inmiddels 1½. –6 ½.Het kost wat maar dan heb je ook wat. Het is verbazing wekkend hoe snel Pieter daar van op geknapt is. Voor de gene die het aandurven er zijn ook foto’s van deze afschuwelijke aandoening, ze zouden misstaan in het medisch enceclopedie.
Gezien de uitslag weten de lezers waarschijnlijk wel wie hier de meeste aandacht heeft gesoepeerd!
10 Juni 2012 - 18:53
Loes:
Nou dat is een mooi verslag van jullie voeten!! Wel 3x ontvangen.
Volgens mij had deze zuster-ik- beter voor jullie kunnen zorgen.
Hopelijk gaat het snel beter met jullie, Take care allen!! -
10 Juni 2012 - 19:28
Jack, Gonda & Lariss:
Dat ziet er niet best uit mannen..!
Zitten jullie nu in de Keniaanse ziektewet? Veel alcohol ontsmet ook goed zowel in al extern.
Heel veel sterkte en uiteraard beterschap! Een leuke zuster verricht ook positieve handelingen. (with or without happy endinng) Ik neem aan dat het thuisfront dit toch niet leest :)
Zet 'hem op!
Jack, Gonda & Larissa -
10 Juni 2012 - 20:24
Anno En Monica:
Hallo mannen, wij volgen jullie verslagen met plezier....meestal..op de medische details na...leuk ook om plaatjes te zien bij het verhaal. Hier in Holland is de zomer nog niet echt in zicht. vandaag was t toevallig heerlijk maar verder een echte Hollandse zomer. We blijven jullie volgen en veel succes met alles. Liefs uit Oosterwolde van ons alle-2.
Anno en Monica -
11 Juni 2012 - 05:36
Tiny:
Hoi Jongens,
Wat een verhaal. Ik hoop dat de voetjes weer wat gezond zijn .Hebben jullie daar geen ouderwetse soda? Sterkte met alles! -
12 Juni 2012 - 16:40
Joan:
Hallo mannen,
Pfffffff wat een verhaal hahaha! Succes met de wonden en de spuiten ik zie het helemaal voor me. Hopelijk zijn jullie gauw weer fris en fruitig. Enne................. hahaha!!!
Groeten uut Grunn -
12 Juni 2012 - 18:20
Cor Jacobi:
Hoe krijgen jullie het voor elkaar Pieter en Lulof. Wel een beetje afzien daar.Ik hoop dat jullie verder weer een beetje opknappen na alle spuiten en zalfjes.
Komt die kas/kwekerij er nog of moet je er nog een keer naar toe om het af te maken. Ik hou me aanbevolen als je nog een keer er heen moet om het af te maken.Hier in Nederland is het wisselvallig weer,maar op dit moment is het in het noorden droog. Iedereen is in de ban van de europese voetbal kampioenschappen. Morgen avond tegen duitsland. Mijn voorspelling tegen denemarken is uitgekomen .tegen duitsland word het 2-1 hoop ik .we zullen zien.
Ik hoop dat jullie daar ook nog een beetje kunnen kijken. ondanks de zere poten houd de moed er in Groet COR -
16 Juni 2012 - 11:12
Wieb:
Hoi Lulof. Ik heb de link van Annelies gekregen van jullie reisverhalen. En in plaats van mooie velden met allerlei gewassen, moeten we het doen met foto's van ontstoken voeten. Oke dan. Gelukkig waren er ook beelden van stranden en Keniase schonen.
Ik zal de ontwikkelingen blijven volgen. Mooi werk! En veel succes.
Wieb
16 Juni 2012 - 20:52
De Mannen Uit Kenia!:
Voor iedereen die ons een reactie heeft gestuurd, wij kunnen het mailadres niet achter halen. We vinden het hartstikke leuk dat jullie reageren maar kunnen niet iedereen een reactie geven, helaas! -
17 Juni 2012 - 19:37
Hetty:
hallo mannn hier ben ik dan een beetje laat maar het lukte mij niet zo goed om jullie te traceren. jawel ik ging via google fout dus. heb alle verslagen nog niet gelezen. zit nu samen met lies sem en kai naar het cruciale wedstrijd te kijken. van de zenuwen ben ikmaar ff wat anders gaan doen. dus nu op jullie site. jullie hadden mij moeten meenemen had ik ff een cursus bloedprikken kunnen geven. wat een drama. maar wat een belevenis in dat verr kenia geweldig . ik laat binnenkort weer wat van mij horen. weet nu hoe ik de site kan vinden. liefs hetty lies sem en kai -
17 Juni 2012 - 19:37
Hetty:
18 Juni 2012 - 10:52
Sally :
Hallo mannen in Kenia! Pap, Lulof de jongens Nasiri, Peter Anthony! Eindelijk maar dan toch heb ik jullie gevonden. het was even zoeken met tuinbouw,kasbouw,tuinkas maar het was het zoeken waard.Ik heb jullie gevonden en wat een mooie verhalen (deze laatste natuurlijk wat minder mooi). Wat werken jullie hard en wat gaat het snel. tenminste vanuit hier. ik kan mij voorstellen dat het daar soms niet zo snel gaat en dat het soms erg vervelend is als je zo lang moet wachten en niet helemaal weet waar je aan toe bent. Maar misschien went dat ook wel. het is toch een motto in kenia he? polle polle ! wat een mooie foto's.. Ik wil graag iedereen nog veel succes wensen en ook veel plezier! Groetjes Sally